Lete rakete iznad Gaze; Čija raketa je pogodila pravo u zgradu? VIDEO/FOTO

Eskalacija vazdušnih udara u Gazi. U izraelskom raketiranju ubijena najmanje 22 Palestinaca. Među njima drugi vođa Islamskih džihadista. Usledio i odgovor.

Izvor: B92

Sreda, 13.11.2019.

13:25

Lete rakete iznad Gaze; Čija raketa je pogodila pravo u zgradu? VIDEO/FOTO
Foto: EPA-EFE/ ATEF SAFADI

Palestinske ekstremističke organizacije raketama su gađale južni i centralni Izrael. Sirene se čuju ceo dan.

Radikalna palestinska grupa Islamski džihad saopštila je da je u današnjim vazdušnim napadima Izraela na Pojas Gaze ubijen još jedan njen komandant Kaled Faraž, javila je televizija Al Majadin.

U izveštaju se navodi da je Faraž (38) poginuo u vazdušnom napadu nedaleko od jedne farme, prenosi Tas.

Palestinske grupe i izraelska vojska u protekla dva dana razmenjuju vatru, nakon što je u napadu na Pojas Gaze ubijen jedan od komandanata Islamskog džihada Baha Abu al-Ata.

Od tada se broje mrtvi i povređeni. Prema poslednjim informacijama, u raketiranju Pojasa Gaze ubijena su 22 Palestinca, dok je 69 ranjeno.

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak na kom se vidi kako raketa pogađa kancelariju palestinske nezavisne komisije za ljudska prava u Gazi. Ali nije poznato odakle je ta raketa došla.

Amnesti internešenel je oštro osudio ovaj napad podsetivši da raketiranje civilnih objekata predstavlja grubo kršenje međunarodnog prava.
Tanjug/AP Photo/Khalil Hamra
U međuvremenu su se pojavile oprečne informacije s čije strane je raketa pogodila zgradu, zbog čega je Amnesti pozvao na nepristrasnu istragu ovog incidenta, kao i drugih događaja u Gazi.

Izraelsko ministarstvo spoljnih poslova oglasilo se povodom ovog slučaja.

"Suprotno vašoj tvrdnji, Palestinsku komisija za ljudska prava u Gazi pogodio je neprijatelj ljudskih prava - teroristička grupa u Gazi, koju vi uporno ne osuđujete", piše u objavi izraelskog Ministarstva na Tviteru.
Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit
Na ovoj društvenoj mreži već kruži vest da je raketa koju je Islamski džihad ispalio na Izrael promašila svoj cilj i da je pogodila zgradu u Gazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: