Hrvati u crvenom: Budite svesni opasnosti, obratite pažnju i pratite izveštaje

Hrvatski hidrometeorološki zavod upalio je crveni alarm za područje cele obale, osim za Istru, zbog vrlo jakog i olujnog vetra.

Izvor: index.hr

Utorak, 12.11.2019.

08:38

Hrvati u crvenom: Budite svesni opasnosti, obratite pažnju i pratite izveštaje
Ilustracija: Depositphotos/leedsn

Kako se očekuje, udari juga će u Dalmaciji dostizati 130 km/h, a na Kvarneru tek desetak kilometara na sat manje, prenosi hrvatski portal Index.hr.

"Vreme je vrlo opasno i podrazumeva visok nivo opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebno moreplovcima. Takođe, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svesni opasnosti, obratite pažnju i pratite najnovije vremenske izveštaje. Savetujemo javnost da izbegava putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je verovatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o saobraćaju", stoji u posebnom upozorenju DHMZ-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: