"Države koje povlače priznanje uviđaju da su napravile grešku"

"Albanci moraju najzad da shvate da Srbiji ne mogu da nametnu stav da se prizna ta samoproglašena država u administrativnim linijama", izjavio je Milovan Drecun

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.11.2019.

16:52

Screenshot/B92

"Te linije bi, prema njihovim namerama, trebalo da postanu nekakve granice te lažne države Kosovo", kaže predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije.

Drecun smatra da je povlačenje priznanja samoproglašene države Kosovo najbolji put i najsnažniji pritisak, ne samo na Albance u Prištini i Tirani, već i na sve one koji ih podržavaju na međunarodnom planu, da se nastave razgovori s Beogradom.

"Razgovori Beograda i Prištine moraju da se nastave, ako oni žele da imaju bilo kakvu perspektivu. Jer sva povlačenja priznanja do kojih je došlo, a očekujemo da će ih biti još, pokazuju da samoproglašena država Kosovo nema nikakvu međunarodnu perspektivu, jer ne može da postane članica Ujedinjenih nacija, što znači da će nastaviti da stagnira i ekonomski i politički", kaže Drecun za Tanjug.

Povodom današnje vesti da je Gana povukla priznanje Kosova, naš sagovornik dodaje da ovakav čin ima i međunarodni značaj.

"Države koje povlače priznanje uviđaju da su napravile grešku, spremne su da je isprave i da se vrate na put medunarodnog prava, a ne prava jačeg. Ogromna većina zemalja priznale su lažnu državu Kosovo pod pritiskom velikih zapadnih zemalja, što je bilo direktno kršenje i Povelje UN, Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti, kao i međunarodnog prava", zaključuje Drecun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: