Paketi "veoma čiste droge" na obali Atlantika

Francuska policija istražuje kako je određena količina paketa kokaina i drugih droga isplivala na Atlantsku obalu kod Rena

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 11.11.2019.

16:04

Paketi
Ilustracija: Depositphotos/ Couperfield

Policija je upozorila građane da ne diraju pakete.

Kokain u paketima je veoma čist i time i opasan, navela je kancelarija tužioca u Renu i pozvala građane da čim primete neki takav paket pozovu policiju, prenosi britanski Gardijan.

"Sumnjivi paketi pronalaze se na svim plažama od Loar-Atlantik departmana do Landa, što je oko 500 kilometara razdaljine", navodi se u saopštenju i dodaje da je samo na jednoj plaži u nedelju pronađeno 14 kilograma ove droge.

Ukupno je na plažama pronađeno 760 kilograma droge, vredne 60 miliona evra, koja je isplivala na obalu u plastičnim crnim kesama.

Kako se pretpostavlja, paketi su najverovatnije napravljeni u Južnoj Americi.

"To je veoma čist proizvod koji u ovom obliku ne sme da se konzumira zbog velike verovatnoće da dođe do predoziranja", rekao je tužilac za lokalnu francusku televiziju.

Za sada policija proverava da li je neki brod pogodila oluja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: