RHMZ upozorava, spremite se za olujni vetar

U Srbiji se sutra i prekosutra očekuje jak i olujni jugoistočni vetar koji će na jugu Banata i u donjem Podunavlјu dostizati udare preko 24 metra u sekundi.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 11.11.2019.

14:02

RHMZ upozorava, spremite se za olujni vetar
Ilustracija: Depositphotos/ rudylopezphoto

U većem delu zemlje sutra će biti umereno oblačno, malo toplije i vetrovito vreme s umerenim i jakim južnim i jugoistočnim vetrom, dok će u Timočkoj krajini biti tmurno i malo hladnije vreme s rosuljom.

Uveče se na zapadu i jugu očekuje jače naoblačenje s kišom koje će se postepeno širiti ka centralnim krajevima. Jutarnja temperatura biće od tri do 10 stepeni, najviša dnevna od 15 do 20 stepeni.

U Beogradu će sutra biti umereno oblačno, malo toplije i vetrovito vreme s umerenim i jakim jugoistočnim vetrom koji će povremeno dostizati udare olujne jačine. Jutarnja temperatura biće oko 10 stepeni, najviša dnevna oko 18. Uveče i tokom noći moguća je kratkotrajna kiša.

U Srbiji će od srede do utorka sledeće nedelje biti promenljivo oblačno i natprosečno toplo vreme. U sredu će duvati umeren i jak južni i jugoistočni vetar, a ponegde će padati prolazna kiša.

U četvrtak malo svežije, ponegde s kišom, uz kratkotrajno slabljenje vetra.

U petak i za dane vikenda očekuje se suvo vreme, uz ponovno jačanje jugoistočnog vetra u košavskom području.

Početkom naredne sedmice pretežno oblačno s kišom.

Biometeorološka prognoza za utorak, 12. novembar: Meteorološke prilike nepovoljno će uticati na hronično obolele i osetljive osobe, oprez se savetuje reumatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima, a u područjima s košavom i nervno labilnim osobama. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolja i nesanica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: