Tači objasnio: Zašto ne želi na Ohridski samit

Kosovski predsednik Hašim Tači objavio je na Fejsbuku da je odbio da prisustvuje Ohridskom samitu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 10.11.2019.

08:14

Tači objasnio: Zašto ne želi na Ohridski samit
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

Tači navodi da tzv. Kosovo ne želi svoju evroatlantsku perspektivu da zameni bilo kojom regionalnom inicijativom.

On je naveo i da je Srbija na prvom samitu ove nove regionalne inicijative "namerno previdela Kosovo", prenosi Kosovo onlajn.

Tači navodi i da je ova regionalna inicijativa "besmislena" sve dok Srbija i Bosna i Hercegovina ne priznaju nezavisnost Kosova.

"Zalažemo se za prevazilaženje trenutnih prepreka dijalogom i međusobnim priznavanjem. Tek kada se tako nešto desi, postaćemo deo takvih regionalnih inicijativa kao jednake države“, napisao je Tači.

Kako prenosi Kosovo onlajn, on je kritikovao albanskog premijera Edija Ramu zbog učešća na Ohridskom samitu gde, kako je naveo, "Republika Kosovo nije priznata".

Podsetimo, Tači je u telefonskom razgovoru rekao premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu da tzv.Kosovo ne učestvuje na samitu, saopšteno je iz Tačijevog kabineta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: