Policija se pridružila protestima u Boliviji; Morales: To je državni udar

Bolivijski predsednik Evo Morales rekao je da je demokratija u zemlji u opasnosti, tvrdeći da nasilne skupine pokušavaju izvesti državni udar.

Izvor: Tanjug

Subota, 09.11.2019.

09:04

Policija se pridružila protestima u Boliviji; Morales: To je državni udar
Foto: EPA-EFE / MARTIN ALIPAZ

"Sestre i braćo, naša je demokratija u opasnosti zbog državnog udara koji su pokrenule nasilne skupine kako bi potkopale ustavni poredak", napisao je Morales na Tviteru.

"Osuđujemo pred međunarodnom zajednicom taj pokušaj protiv vladavine prava", dodao je.

U petak uveče sazvao je hitnu sednicu s više ministara i vrhovnim zapovednikom oružanih snaga kako bi razmotrili stanje.

Građani Bolivije u petak uveke protestovali su u nekoliko gradova, a na par mesta pridružila im se i policija, što je dodatni pritisak na predsednika Moralesa nakon više nedelja u kojima se osporavaju rezultati prošlomesečnih izbora.

U gradu Koćamba, sceni nedavnih nasilnih sukoba, policijski dužnosnici protestovali su na krovu svog stožera s bolivijskim zastavama, u jasnom činu neposluha protiv vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: