Amasador SAD za verske slobode dolazi u Srbiju

Američki ambasador za verske slobode Sem Braunbek posetiće 11. novembra Srbiju.

Izvor: Tanjug

Petak, 08.11.2019.

21:35

Amasador SAD za verske slobode dolazi u Srbiju
EPa-EFE/ RITCHIE B. TONGO

On će u Beogradu razgovarati sa srpskim patrijarhom Irinejom i predstavnicima drugih verskih zajednica.

Kako je saopštio Stejt department, Braunbek će u Beogradu razgovarati o pitanjima vezanim za verske slobode u Srbiji.

Dodaje se da će Braunbek potom 12. novembra posetiti Srebrenicu i Sarajevo, gde će, takođe, razgovarati s predstavnicima verskih zajednica u BiH.

Ambasador Braunbek će zatim 14. novembra posetiti Prištinu, gde će se susresti s predstavnicima verskih zajednica na KiM i održati govor na skupu na kojem će učestvovati mladi iz raznih verskih zajednica. Skup organizuje američka ambasada u Prištini.

Braunbek potom 15. novembra odlazi u posetu Podgorici, gde će takođe razgovarati s predstavnicima verskih zajednica u Crnoj Gori.

Kako se dodaje u saopštenju Stejt departmenta, Braunbek će potom posetiti Tiranu, gde će 18. novembra učestvovati na konferenciji "Religija kao instrument mira", u organizaciji albanske vlade.

Braunbek će u Tirani razgovarati s predstavnicima verskih zajednica u Albaniji i albanskim zvaničnicima.

Ambasador Braunbek će zatim 20. novembra u Hagu, u Holandiji, učestvovati na sastanku Međunarodne kontakt grupe za verske slobode, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: