Ministarstvo: Nedopustivi pritisci na medije

Ministarstvo kulture i informisanja naglašava da Srbija ne sme da postane zemlja u kojoj se politički stavovi i uverenja izražavaju na način suprotan zakonu.

Izvor: B92

Petak, 08.11.2019.

14:07

Ministarstvo: Nedopustivi pritisci na medije
Ilustracija: Depositphotos/ everyonensk

Ministarstvo dodaje i da se stavovi i uverenja ne mogu izražavati suprotno javnom redu i opštem interesu.

Ubacivanje pretećih letaka u dvorište televizije N1 je nesumnjivo ugrožavanje bezbednosti novinara ove medijske kuće.

Pritisci na novinare su neprimereni i za svaku osudu u svakom demokratskom društvu i zato se s pravom očekuje da policija i tužilaštvo, u koje Ministarstvo ima apsolutno poverenje, učini sve da se akteri ovog čina, kao i njihovi nalogodavci, privedu pravdi i primereno kazne.

Takođe, nedopustivo je da demonstranti u okviru protesta “1 od 5 miliona” svake subote obilaze zgradu Radio-televizije Srbije na koju lepe plakate, farbaju vrata i slično, čime vrše pritisak na zaposlene u Javnom servisu.

Ministarstvo kulture i informisanja osuđuje ove postupke, a celokupno društvo podseća da mora ozbiljnije da pristupi problemu napada i pritisaka na medijske radnike.

Ministarstvo se apsolutno zalaže za slobodan protok informacija, slobodu mišljenja i govora, dok to ne ugrožava bilo kog građanina Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: