Vučić: Pitaću Makrona ko može u EU

Srbija nastavlja s reformama zbog svojih građana i svoje budućnosti, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Ženevi.

Izvor: B92

Petak, 08.11.2019.

12:49

Vučić: Pitaću Makrona ko može u EU
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Vučić u Ženevi učestvuje na Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma. Tom prilikom je istakao i da od predstavnika svetskih centara političke moći nije mogao da dobije odgovor na pitanje kakva je budućnost našeg regiona.

"Na pitanje kakva je naša budućnost, nisu u stanju da odgovore", istakao je Vučić u izjavi novinarima.

"Mi ćemo da nastavimo reforme zbog naših građana i zbog naše budućnosti. Hoćemo da unapredimo našu ekonomiju. Želimo da nastavimo ubrzani rast. Mi ćemo zadržati naš rast na preko 3,6 odsto. Oni su za evrozonu smanjili sa 1,3 ma 1,1 oddsto", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije najavio je za ponedeljak novi susret s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Parizu, koga će, kaže, takođe upitati ko može u EU.

"Razmišljam...."

Vučić je izjavio i da razmišlja o tome da pred Narodnom skupštinom Srbije govori o svim aktuelnim spoljnopolitičkim okolnostima i pitanjima, sa ciljem da se uokviri i potvrdi politika vojne neutralnosti i evropskog puta Srbije.

"Ja se ponosim pozicijom Srbije, ja je ne krijem, svima kažem šta mislim. Dugo smo promišljali kakvu politiku da vodimo i razgovaraću sa Anom Brnabić da idemo u Skupštinu i da tamo razgovaramo o svim spoljopolitičkim okolnostima i o vojnoj neutralnosti, i da je potvrdimo i, o evropskom putu, i da i to potvrdimo", rekao je Vučić u Ženevi, posle skupa posvećenog Zapadnom Balkanu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma.

Kako je rekao, tako bismo uokvirili ono što je naša politika i da to svuda s ponosom ističemo. "Što bih se ja stideo saradnje s Kinom ili Rusijom? Zato što neko nešto ima protiv? Da mi drže predavanja oni koji su bili u Kini 15 puta i uložili milijarde, a ja bio tri puta manje i kod nas uloženo stotinu puta manje", rekao je Vučić.

Ističe da takvu politiku Srbija može da vodi. "I najjači smo u svom stavu i opredeljenju i to će donositi dobre rezultate i u budućnosti", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: