Bezbednjaci BiH i Srbije istražuju slučaj koverte s metkom

Policijske i bezbedosne strukture BiH u saradnji sa kolegama iz Srbije, istražuju slučaj koverte sa metkom koja je stigla pre tri dana u zgradu Parlamenta BiH.

Izvor: B92

Petak, 08.11.2019.

11:17

Bezbednjaci BiH i Srbije istražuju slučaj koverte s metkom
Spencer Platt/Staff/Getty images/Ilustracija

Njihov cilj je da rasetle ovaj slučaj i pronadju pošiljaoca koverte u kojoj se nalazio metak kalibra 7,65 i poruka "S verom u Boga sloboda ili smrt" sa slikom mrtvačke glave. U istragu su, dodaje se, uključeni i međunarodni partneri.

Pozivajući se na svoja saznanja portal piše da je nekoliko koverata sa identičnim sadržajem poslato istog dana iz Beograda na nekoliko adresa u Srbiji, ali i Bosni i Hercegovini.

U Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) za Klix nisu mogli da kažu više informacija osim da se intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja te da sledi veštačenje.

"Tužilaštvu BiH su predati izveštaji o merama i radnjama službenika SIPA-e koji su izvršeni u vezi s navedenim slučajem. Izuzeti su predmeti koji će biti poslati na veštačenje", rekao je za portparol SIPA Luka Miladinović.

U pisarnicu Zajedničke službe Institucija BiH stigla je koverta u kojoj je u tuferu bio metak. Kao adresa primaoca je naveden Parlament BiH, ulica Trg BiH 1, ali nije naznačeno kome je tačno kovetra trebalo da bude dostavljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: