Tači i Haradinaj izrazili podršku Veseljiju posle poziva u Hag

Predsednik Demokratske partije Kosova i dosadašnji predsednik parlamenta Kosova, Kadri Veselji primio je poziv od Specijalnog suda.

Izvor: Beta

Četvrtak, 07.11.2019.

22:27

Tači i Haradinaj izrazili podršku Veseljiju posle poziva u Hag
EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Povodom toga, predsednik Kosova Hašim Tači je rekao da nema suda, nema tendencije ili izmišljotine koji mogu da ugroze Veseljija i njegovu borbu za oslobođenje.

"Sudbinu dugogodišnjeg ropstva i vladavine nad narodom Kosova od strane Srbije zauvek je promenila Oslobodilačka vojska Kosova i angažman mladih ljudi i žena koji su se pridružili OVK u borbi za slobodu i nezavisnost", napisao je Tači na fejsbuku.

Tači je rekao da je imao veliku čast da stalno bude sa Veseljijem na putu ka slobodi Kosova, kao i da se na svakom koraku osećao ponosnim na neumorni rad i posvećenost Veseljija.

"Nema sumnje da je Veselji, kao i desetine bivših boraca OVK, koje je već pozvao Specijalni sud, imali najviši patriotski, politički i vojni moral. Suočavanje sa tim zahtevima trajno će zapečatiti dostojanstvo OVK i trajno diskreditovati i poništiti štetne izmišljotine. Ne postoji sud, ni domaći ni međunarodni, koji može ispisati istoriju i izjednačiti žrtvu sa agresorom", napisao je Tači.

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj je ocenio da Veselji kao jedan od vođa Oslobodilačke vojske Kosova, kao i svaki borac za slobodu borio protiv ugnjetavanja i zverstava Srbije nad kosovskim narodom i dostojanstveno će braniti čistoću ovog rata.

„Uveren sam da će i ovaj put nadvladati naša istina i naše pravo“, napisao je Haradinaj na fejsbuku.

Lider Demokratske partije Kosova (DPK) i bivši predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je danas da će 4. decembra biti saslušan pred Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: