Britanska policija se izvinila Španiji

Britanska policija izvinila se Španiji zato što je Evropski nalog za hapšenje, katalonske separatistkinje ocenila kao "neproporcionalan britanskom zakonu".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.11.2019.

18:51

Britanska policija se izvinila Španiji
Ilustracija: Depositphotos/ dechevm

Španija je izdala nalog za hapšenje Klare Ponsati.

Međutim, neće ga izvršiti dok ne dobije više informacija.

Ponsati, inače bivša ministarka obrazovanja u katalonskoj vladi, pobegla je u Škotsku nakon neuspelog pokušaja proglašenja nezavisnosti Katalonije 2017. godine, zbog čega joj u Španiji preti kazna zbog pobune i umešanost u ta dešavanja, prenosi španski "Pais".

Britanske vlasti saopštile su da smatraju da pobuna po zakonu Velike Britanije može da se smatra i kao delo protiv javnog reda, odnosno da je manje ozbiljna kazna.

Britanija navodi da su nalog za hapšenje razmatrali posebni britanski zakonodavci u ime Nacionalne agencije za kriminal i da su oni odlučili da je to "neproporcionalno po britanskom zakonu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: