Italija – prva zemlja saobaveznim časovima o klimatskim promenama

Učenici u Italiji od naredne godine biće u obavezi da 33 školska sata godišnje posvete časovima tokom kojih će se baviti problemima klimatskih promena.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.11.2019.

15:47

Italija – prva zemlja saobaveznim časovima o klimatskim promenama
Ilustracija: Depositphotos/oksun70

Prema navodima italijanskog ministra obrazovanja Lorenca Floramontija, cilj uvođenja ovih mera je pozicioniranje Italije na mesto lidera svetskog ekološkog pokreta.

„Želim da od našeg obrazovnog sistema napravim prvi sistem koji će u svoje središte staviti čoveka i njegovo okruženje“, izjavio je Floramonti, član Pokreta pet zvezdica, koji je poznat po svojoj borbi za ekološke promene.

Uprkos početnim odbijanjima ovog predloga, ovi časovi će se od 2020. održavati u okviru građanskog vaspitanja, ali delom i tokom predavanja iz geografije, fizike i matematike sa ciljem da se učenici i tokom tradicionalnih predmeta susretnu s ovim problemima, prenose svetski mediji.

Podsetimo, Floramontija su često kritikovale desničarske partije zbog podržavanja studentskih ekoloških protesta i kao jednog od zagovarača uvođenja takse na avionske karte, plastiku i zašećerena pića, koju prema istraživanjima podržava 80% Italijana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: