"Nema blokiranja otvaranja novih poglavlja"

Izvestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula izjavio kaže da kada se radi o putu Crne Gore ka EU, nikakva klauzula balansa nije aktivirana.

Izvor: B92

Utorak, 05.11.2019.

18:34

Foto: EPA-EFE/IGOR KOVALENKO

Picula je u razgovou za Novu M televiziju rekao da nema govora o navodnom blokiranju otvaranja novih poglavlja, kao što su pisali pojedini medijI.

Kako je dodao, od Crne Gore se očekuje nastavak reformi, a od Evropske unije da preispita i ispravi svoje odluke, poput neotvaranja pregovora sa Skopljem i Tiranom, prvom narednom prilikom.

Prema njegovim rečima, svojevrsna blokada procesa proširenja pogrešna je odluka EU i nedopustivo je da neke zemlje pravo veta koriste kao alat za rešavanje unutarpolitičkih prilika u svojim zemljama.

Picula je dodao da bi evropski savet trebalo da preuzme odgovornost i deluje u skladu sa sopstvenim obavezama, kao da očekuje da učinjeno bude ispravljeno ako ne prvom narednom prilikom, onda u vreme hrvatskog predsedavanja u prvoj polovini naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: