"Pala" prva tužba protiv Trampa za silovanje

Žena koja je optužila američkog predsednika da ju je silovao pre više od 23 godine u prodavnici "Bergdorf Gudmen" u Njujorku podnela je tužbu protiv njega.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.11.2019.

07:27

Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Kako je rekla, tužbu protiv Donalda Trampa je podnela zbog njegovih izjava u junu u kojima je poricao da ju je napao.

I. Džin Kerol, dugogodišnja kolumnistkinja magazina El, navela je u tužbi podnetoj sudu na njujorškom Menhetnu da je Tramp lagao kada je tvrdio da je nije napao i doveo u pitanje njen "integritet, poštenje i dostojanstvo" svojim objašnjenjem razloga zašto je izašla u javnost s pričom o tom incidentu.

Kako je sinoć preneo Rojters, Bela kuća nije odgovorila na zahtev za komentar.

Portparolka Bele kuče Stefani Grišam rekla je Vašington postu da je "tužba besmislena i priča je prevara - baš kao i autorka".

Džin Kerol je priču o navodnom silovanju u prodavnici "Bergdorf Gudmen" na njujorškoj Petoj aveniji, za koje tvrdi da se dogodilo izmedju jeseni 1995. i proleća 1996, objavila u magazinu "Njujork" u junu, kao isečak iz njenih memoara koji će biti objavljeni sledećeg meseca.

Tramp je tada saopštio da je nije silovao i da je nikada nije sreo.

On ju je optužio da laže i da je to učinila da bi podstakla prodaju svoje knjige.

Još desetak žena optužilo je Trampa da ih je seksualno zlostavljao, što on negira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: