Kragujevac dobio ulicu Đenerala Draže Mihailovića

Pokret obnove kraljevine Srbije saopštio je danas da je na njihovu inicijativu jedna od kragujevačkih ulica dobila naziv Ðeneral Draža Mihailović.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 03.11.2019.

14:34

Kragujevac dobio ulicu Đenerala Draže Mihailovića
Foto: YouTube Screenshot

"Kragujevačka Skupština je prihvatila inicijativu POKS i time je nakon sudske, izvršila i moralnu rehabilitaciju jedne od najznačajnijih istorijskih ličnosti Srbije", navodi se u saopštenju POKS.

Oni napominju da je Kragujevac postao prvi veći srpski grad koji je dodelio naziv jednoj ulici po đeneralu Mihailoviću i očekuju da to učine i drugi gradovi.

Smatraju da ovo nije samo rehabilitacija vođe Trećeg srpskog ustanka već i Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Prihvaćeni su i ostali predlozi POKS pa su ulice dobili i sveštenik Sava Banković, zatvorenik sa najdužim stažom u komunističkim zatvorima, zatim najbolji đak kragujevačke gimnazije Živomir Živa Kovanović, koga su komunisti nevinog streljali sa 16 godina, uz još 13 kragujevačkih đaka.

Takođe, ulicu je dobio i pilot Živica Mitrović koji je u aprilskom ratu sa kragujevačkog aerodroma odleteo da brani Beograd i upisao se u knjigu junaka šestoaprilskog rata, navodi POKS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: