Kako je KGB procenio Putina

U Centralnom državnom arhivu istorijsko-političkih dokumenata u Sankt Peterburgu objavili su profil ličnosti mladog Vladimira Putina koji je napravio KGB.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.10.2019.

23:49

Kako je KGB procenio Putina
Foto: Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

U Centralnom državnom arhivu istorijsko-političkih dokumenata u Sankt Peterburgu objavili su profil ličnosti mladog Vladimira Putina koji je napravio KGB, piše 78.ru.

U tekstu se navodi da se budući predsednik Rusije nalazio na listi komsomoljske organizacije u Upravi KGB-a od 1975. godine.

"Tokom rada u organima državne bezbednosti Putin V. V. se pokazao kao izvršilac, disciplinovan i savestan radnik. Principijelan. Poseduje autoritet kod kolega", pokazuju karakteristike.

U dokumentu se naglašava da je Putin majstor sporta SSSR-a u džudou i sambou.

Vladimir Putin je počeo da radi u KGB-u nakon završetka Pravnog fakulteta Lenjingradskog univerziteta 1975. godine.

Putin je radio i u Istočnoj Nemačkoj u periodu od 1985. do 1990. godine u spoljnoobaveštajnoj službi. On je 1991. godine dao ostavku iz organa državne bezbednosti.

Podsetimo, televizija "Zvezda" je prošle godine pokazala sobu u kojoj je Putin živeo dok je učio za agenta na Krasnoznamenom institutu KGB SSSR (današnja Akademija spoljnoobaveštajne službe).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: