Ako ne bude ništa od EU, Srbija ima "plan B"

U trenutku kada iz EU stižu vesti da bi zemljama Zapadnog Balkana, umesto punopravnog članstva, moglo da bude ponuđeno partnerstvo, pojavio se plan B.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.10.2019.

07:37

Ako ne bude ništa od EU, Srbija ima
Foto: EPA-EFE / KOCA SULEJMANOVIC

Taj plan, kako prenosi Tanjug pisanje beogradskih medija, iskristalisao se iz insistiranja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na pojačanoj regionalnoj saradnji.

To bi, kako navodi neimenovani izvor lista "Kurir" iz diplomatskih krugova, bio model ekonomske unije zemalja regiona koja bi sarađivala sa EU do punopravnog članstva svake zemlje ponaosob.

"Zapadni Balkan treba bolje da se poveže. To bi bio model ekonomske unije u kojoj sve zemlje sarađuju, ekonomski jačaju svoja tržišta i, kada dođe vreme za prijem, u EU uđu kao ekonomski jake zemlje", objašnjava izvor "Kurira".

Prema saznanjima tog lista, Vučić je podršku za ideju o tesnoj regionalnoj saradnji dobio od predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: