"Srbija i BiH vode virtuelni rat sa Hrvatskom"

Predsednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac kaže da se prema Hrvatskoj, "delom iz Srbije, a delom iz BiH vodi virtuelni rat" i da to nije slučajno.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.10.2019.

17:18

Foto: Epa/ Antonio Bat Foto: Epa/ Antonio Bat

"Vi znate da se prema Republici Hrvatskoj iz nekih zemalja s našeg istoka vodi virtuelni rat. Neverovatno je koliko dugo to traje. Delom govorim o Srbiji, a govorim delom i o BiH. To ne može biti slučajno", rekao je Miljavac, prenela je zagrebačka N1 tv.

Plenović mu je, kaže, obećao da će nastaviti da razgovaraju na tu temu, kao i da je od njega tražio da ga upozori ako Hrvatski generalski zbor dođe do još nekih saznanja.

Miljavac tvrdi da neko pokušava da minimizira uspehe i pozicije Hrvatske u EU.

"I onda vam se pojavi neka grupa koja pretuče tamo neke Srbe koje su gledali utakmicu, bezveze. Nisu se oni toga sami setili, već je to odnekud došlo. Ali vidi se da je to neko pogurao u tom smeru. I onda se govori da je hrvatska ustaška država", naveo je Miljavac.

Upitan odakle mu to da je neko pogurao taj sukob u Kninu, Miljavac je rekao: "Ne možemo vam sad sve otkrivati. Imamo neke svoje izvore".

Sa Plenkovićem kaže nije razgovarao o ćirilici u Vukovaru, a razume zašto lider SDS S, Milorad Pupovac, treba da ostane u vladi.

Smatra, međutim. da treba sačekati sa vraćanjem ćirilice u Vukovaru, a Pupovcu je poručio da pazi šta govori, jer dosadašnjim izjavama ne doprinosi stabilizaciji stanja.

"Pupovac bi trebalo da pripazi šta govori jer očito je da onakve izjave kojima se služio, ne služe stabilizaciji stanja. Mi znamo što je rat i znamo koje su to strahote. Mi smo premijeru rekli da je na njemu odgovornost šta i kako...", rekao je Miljavac.

Upitan da komentariše reakciju Ivana Penave u Gradskom veću, kada je na pod bacio gradski Statut na ćirilici, rekao je da je to bila emitovina reakcija gradonačelnika Vukovara.

"Nije lako biti u tom gradu. Tamo ima ljudi još koji hodaju gradom, a trebalo bi da su osuđeni", tvrdi Miljavac, koji smatra da treba pričekati s vraćanjem ćirilice.

"Treba sačekati da dođe nova generacija. Ne treba izazivati s porukama, pismima i majicama", dodao je.

A o odluci Ustavnog suda u vezi vraćanja ćirilice, Miljavac kaže:

"Pustite vi Ustavni sud, Ustavni sud je išao zakonom. Gradsko veće će odlučiti kada je vreme za to", kazao je Miljavac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: