"Zakolji Srbina i izvadi mu organe jer su u kvartu mačke gladne" FOTO

U Zadru je osvanuo degutantan grafit kojim se poziva na klanje Srba i hranjenje mačaka njihovim organima.

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2019.

11:45

Foto: EPA-EFE/ Christian Bruna

"Nakon što je Zadar u poslednjih 365 dana postao top tema lokalnih, nacionalnih, a od danas i svetskih medija radi nasilja, rasizma i nacionalizma, na sramotu svih nas na Bilom Brigu neko je napisao možda najdegutantniji grafit svih vremena", piše portal Zadar njuz.

"Zakolji Srbina i izvadi mu organe jer su u kvartu mačke gladne", stoji napisano na zidu jedne zgrade već nekoliko dana.

"Lokalna vlast, konkretnije komunalna služba Grada Zadra očigledno ovaj grafit, pored kog svakodnevno prolaze i deca koja idu u školu i iz nje se vraćaju, ne smatraju spornim", kazao je jedan stanovnik zadarskog Bilog Briga za portal.

Inače, u ponedeljak je objavljeno da su dvojica afro-američkoih vojnika homoseksualaca brutalno pretučeni takođe u Zadru, u subotu u zadarskom klubu Opera nakon što su zaplesali pred okupljenim gostima.

Zadarska policija saopštila je da traga za autorom grafita neprimerenog sadržaja koji je osvanuo na zgradi u zadarskom naselju Bijeli Breg, a kojim se poziva na klanje i vadjenje organa Srbima.

"Policija je preduzela sve mere i radnje kako bi pocinitelji bili otkriveni", rekla je za Hinu portparolka zadarske policije Ivana Grbin.

Dodala je da je u toku uvidjaj, a o svemu su obaveštene i komunalne službe Grada Zadra.

Na grafit neprimerenog sadržaja "Zakolji Srbina, izvadi mu organe jer su u kvartu mačke gladne!" upozorio je lokalni gradski portal Zadar News.

Nezvanično grafit se na zgradi u naselju Bijeli Breg pojavio još u nedelju uveče.

Gradski pročelnik za komunalne delatnosti Robertino Dujela potvrdio je da su primili dojavu od zadarske policije, rekavši da će komunalci već toekom poslepodneva ukloniti sporni grafit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: