Tusk: Odluka za par dana

Lideri Evropske unije odlučiće "u narednim danima" da li da se Velikoj Britaniji odobri još jedno produženje roka za izlazak iz Unije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.10.2019.

10:33

Tusk: Odluka za par dana
EPA-EFE/ Hollie Adams

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, koji jeto rekao, ujedno je istakao da njihova odluka zavisi od razvoja situacije u Londonu.

Odluka o produženju roka za Bregzit za tri meseca, posle 31. oktobra, "u velikoj meri će zavisiti od toga šta britanski parlament bude, odnosno ne bude odlučio", rekao je Tusk.

Britanski premijer Boris Džonson doživeo je juče još jedan poraz nakon što je predsednik Donjeg doma parlamenta Džon Berkou saopštio je da vlada ne može da traži od poslanika da ponovo glasaju o sporazumu o Bregzitu.

Džonson je apelovao na poslanike da ove nedelje odobre sporazum o Bregzitu, navodeći da ni on, ni EU ni javnost ne želi novo odlaganje izlaska Velike Britanije iz Unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: