Ambasada Ukrajine: Na komemoracije ne idemo sa Rusima

Ambasada Ukrajine svake godine učestvuje na komemorativnim skupovima po čitavoj Srbiji, kako bi odala počast onima koji su poginuli tokom Drugog svetskog rata.

Izvor: B92

Petak, 18.10.2019.

13:35

Ambasada Ukrajine: Na komemoracije ne idemo sa Rusima
Ilustracija: Depositphotos/daboost

Ipak, ne želi da učestvuje u sličnim manifestacijama na koje dolaze predstavnici ruske vlasti, saopšteno je iz diplomatskog predstavništva ove zemlje u Beogradu.

U saopštenju se podseća da su, o trošku ukrajinske vlade, bili restaurirani spomenici oslobodiocima u Inđiji i Bezdanu i najavljuje da će Ambasada Ukrajine nastaviti da, zajedno sa lokalnim organima vlasti, polaže vence na grobove pripadnika Crvene armije i srpskih boraca za slobodu na mnogim grobljima i memorijalnim kompleksima u Srbiji.

Uz objašnjenje da ne želi da učestvuje u memorijalnim obeležavanjima sa predstavnicima ruske vlasti, ukrajinska ambasada tvrdi da "ruska vlast danas vodi osvajački rat protiv Ukrajine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: