SL: Kurti priziva ratne suokobe - EU, SAD, UNMIK, KFOR, Kvinte da reaguju

Srpski narod na Kosovu i Metohiji nikada neće dozvoliti realizaciju antisrpskih, protivzakonitih i opasnih namera Prištine i prizivanje ratnih sukoba, kaže SL.

Izvor: Tanjug

Petak, 18.10.2019.

12:36

SL: Kurti priziva ratne suokobe - EU, SAD, UNMIK, KFOR, Kvinte da reaguju
Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ bk

Srpska lista naglašava da će "zajedno sa našim građanima pružiti najodlučniji otpor ovakvim aktivnosti uvek i na svakom koraku, a u cijju zaštite prava i interesa srpskog naroda".

Ovo navodi Srpska lista u saopštenju u kome jošš ističe: "SL zahteva od Evropske unije, SAD, UNMIK, KFOR, Kvinte, ali i svih ostalih međunarodnih aktera da najhitnije i najoštrije osude najave Aljbina Kurtija kojima najavljuje protivpravno i nasilno otimanje Trepče i ujedinjenje Severne i Južne Mitrovice, čime se najdirektnije prizivaju ratnih sukobi sa nesagledivim posledicama po mir na Kosovu i Metohiji, ali i celom zapadnom Balkanu".

Namera da se silom realizuju velikoalbanske ideje kojima Kurti teži je nesumnjivo u moru protivzakonitih inicijativa i predloga Aljbina Kurtija najgora, i ukoliko se međunarodna zajednica na njih ogluši danas, možda će za pozive na mir za par nedelja biti kasno, saopštava SL.

"Potrebno je da sve međunarodne misije na Kosmetu preuzmu preventivne mere kojima bi poslali jasne poruke da opstanak srpskog naroda ne sme biti ugrožen usled bolesnih ambicija velikoalbanskih promotera. Predugo traje ćutanje međunarodnih predstavnika na seriju zapaljivih izjava iz Prištine, a koje izazivaju zabrinutost kod svih građana, posebno Srba na Kosovu i Metohiji", zaključuje SL.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: