Vučić: Nadležni znaju ko je palio Vesićevu knjigu - četvorica iz SzS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nadležni organi već znaju ko je palio knjigu Gorana Vesića.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.10.2019.

19:40

Vučić: Nadležni znaju ko je palio Vesićevu knjigu - četvorica iz SzS
Foto: EPA-EFE / KOCA SULEJMANOVIC

On je dodao da nadležni trenutno još samo prikupljaju dokaze, kao i da je reč o četvorici pripadnika Saveza za Srbiju.

Vučić je rekao da će svima biti jasno ko je to počinio i da to niko nije namestio, kako tvrde pripadnici Saveza za Srbiju.

"Četvorica od četvorice su momci iz Saveza za Srbiju, koji su bili na najmanje 15 skupova Saveza za Srbiju do sada, za šta sve imamo foto-dokumentaciju", naveo je Vučić i istakao da je reč o lažovima.

Podsetio je da su nacisti palili knjige, a Haradinaj srpski keks i istakao da se paljenjem knjige šalje vrlo loša slika iz našeg grada, kao i da je naneta velika sramota Srbiji.

Vučić je rekao da će tužilaštvo sigurno reagovati i po pitanju izjave Sergeja Trifunovića da mu je neko nudio novac za nešto.

Predsednik je dodao da ne zna zašto bi neko Trifunoviću nudio novac.

Tužilaštvo, kaže, ne može da nađe Trifunovića, jer je na Baliju, i nema smisla da se raspisuje Interpolova poternica zbog toga, pa da Trifunovića onda isporučuje indonežanska policija.

Vučić je govoreći o paljenju Vesićeve knjige rekao da su pripadnici Saveza za Srbiju blokirali ulaz i izlaz zgrade gde je bila promocija knjige, jer im eto to smeta, iako imaju manje od 10 odsto podrške građana.

"Da nisu bili ovi momci koji su čuvali Vesića pitanje je šta bi se desilo Vesiću, pošto bi ga linčovali", kazao je Vučić.

Takođe, predsednik je pozvao mladića koji je rekao da će Vesiću lupiti "vaspitnu" da dođe i to uradi nekom jačem, i da njemu proba da lupi šamar i da će biti bez obezbeđenja.

Naveo je da je reč o iživljavanu i kada je reč o uvredama upućenim novinarki RTS za koju su rekli da joj je mesto u parku pored železničke stanice i dodao da ta žena ima ćerku.

"Jednoj ženi i majci da to kažete...Sram vas bilo. Normalna i pristojna Srbija će pobeđivati", poručio je Vučić.

Opozicija je, kako je rekao, imala skoro 25 odsto podrške u jednom trenutku, ali sada ima svega 8,9 odsto, a Trifunović oko pet odsto, tako da ni on sada ne bi prešao cenzus na izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: