Incident sa američkim diplomatama u Rusiji

Troje američkih diplomata skinuti su sa voza u blizini severnog ruskog grada Severodvinska, zato što su u tu teritoriju ušli bez adekvatne dozvole.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 17.10.2019.

11:02

Incident sa američkim diplomatama u Rusiji
Matt Cardy/Stringer/Getty images/Ilustracija

Kako se precizira u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova, američka ambasada u Moskvi jeste tražila dozvolu za zvaničnu posetu diplomata, ali se ta dozvola odnosila za Arhangeljsk, a ne Severodvinsk.

S tim u vezi, Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je da će uputiti protestnu notu Vašingtonu, preneo je Sputnjik.

Oglasile su se i lokalne vlasti Arhangeljska, koje su saopštile da u narednom periodu nisu planirane nikakve aktivnosti sa učešćem američkih diplomata.

Severodvinsk je grad na severu Arhangeljske oblasti, međutim, glavna odlika tog mesta je što je zabranjen pristup stranim državljanima i za ulazak u njega je potrebna posebna dozvola.

U tom gradu je smeštena odbrambena industrija Ruske Federacije, a poznat je po tome što se tamo nalazi preduzeće "Sevmaš", koje proizvodi podmornice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: