Veselji: SAD će prihvatiti svaki sporazum Beograda i Prištine

Kadri Veselji rekao je da se SAD ne zalažu za razmenu teritorija kao rešenje u dijalogu Kosova i Srbije, već da će podržati svaki sporazum koji strane postignu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.10.2019.

22:47

Veselji: SAD će prihvatiti svaki sporazum Beograda i Prištine
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Lider Demokratska partije Kosova je, za prištinsku televiziju KTV, rekao da je specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trumpa za pregovore Kosova i Srbije, Ričard Grenel, tokom susreta u Prištini, ponovio stav SAD da podržavaju bilo koji sporazum koji postignu Kosovo i Srbija.

"Sve što dolazi iz Amerike je pozitivno. Ambasador Grenel spada među ljude od najvećeg poverenja predsednika Trampa. SAD je najznačajniji investitor za mir i stabilnost, Kosovo vidi kao deo svog projekta za stabilnost na Balkanu. Nije važno ko je bio u poziciji ili u opoziciji. Kosovo mora proći kroz taj proces. Grenel je pomenuo rokove koje su američki zvaničnici oduvek pominjali", rekao je on.

Prema njemu Kosovo je samom sebi stvaralo probleme manipulacijama da navodno SAD podržava razmenu teritorija.

"SAD od početka do kraja ne podržava ni jednu opciju za koju se obe strane ne slože. Razmena teritorija se nikada ne može dogoditi. Treba da sačuvamo Kosovo u teritorijalnoj celovitosti, ali i sa institucijama", rekao je on.

Prema Veseljiju, Grenel je preneo poruku da je za Kosovo bolje da se što pre nastavi dijalog i postigne dogovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: