Oslobođen Vasilije Bojić, pritvoren u akciji na severu Kosova VIDEO

Sin šefa operative regionalne direkcije Policije Kosova za sever Kosova Željka Bojića, Vasilije Bojić, posle davanja izjave, oslobođen.

Izvor: Beta

Sreda, 16.10.2019.

16:05

Oslobođen Vasilije Bojić, pritvoren u akciji na severu Kosova VIDEO
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Bojić, koji je pritvoren jutros u akciji policije na severu Kosova, pošto je kod njega pronađeno oružje, sada je oslobođen, dok predmet protiv njega ide u redovnu proceduru.

Prema prištinskim medijima, on je uhapšen u samouslužnoj perionici koju Bojić ima u Velikom Rudaru, mestu na severu Kosova, na magistralnom putu Priština - Leposavić u opštini Zvečan, a kod njega je pronađeno oružje.

Kako javlja Radio slobodna Evropa, specijalna jedinica PK pretražila je i stan Željka Bojića u centru severne Mitrovice, međutim tu nisu pronašli Bojića, koji je osumnjičen za krivično delo kao deo kriminalne grupe i zolupotrebe položaja u slučaju ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Specijalni tužilac Kosova, Sulj Hodža je danas izjavio da su dve osobe, od kojih je danas jedna uhapšena u policijskoj akciji na severu Kosova, a za drugom se traga, kosovsko tužilaštvo sumnjiči da nisu adekvatno obavili posao ili su čak i sakrili dokaze, ne samo u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, već i u ostalim nerasvetljenim slučajevima.

On je na konferenciji za novinare u Prištini rekao da za te dve osobe, za koje je 14. oktobra proširena istraga, kosovsko tužilaštvo ima dokaze, kako je naveo tužilac, da su radili i delovali pod naredbom Milana Radoičića, jednog od lidera Srpske liste, koji se nalazi u Srbiji.

Hodža je rekao i da na osnovu spisa Tužilaštva, kriminalna grupa Milan Radoičića ima uticaj i na policijske i opštinske organe u tom delu Kosova.
Pročitajte još:

Jedinice ROSU s 25 oklopnih vozila upale na sever KiM

Ko su Srbi jutros uhapšeni u akciji ROSU zbog ubistva Ivanovića VIDEO

Direktor srpske policije: Znali smo za akciju ROSU, reagovaćemo

Objavljeni snimci upada ROSU na sever Kosmeta VIDEO

Šta Priština kaže o upadu ROSU na sever KiM

Svedok akcije ROSU: Vikali su, lupali, još mi odzvanja VIDEO

ROSU prvo upala u pogrešan stan; "Tresla sam se"

Vulin sa Brigerom o nasilnom upadu ROSU

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: