"Ne dozvolimo da se Balkan 'rebalkanizuje'"

Komesar za migracije, unutrašnje poslove i državljanstvo Dimitris Avramopulos govoreći o evrointegracijama upozorio je da bi trebalo biti pažljiv sa Balkanom.

Izvor: B92

Sreda, 16.10.2019.

16:00

Ilustracija: Deposit photos/olinchuk

Komesar za migracije, unutrašnje poslove i državljanstvo Dimitris Avramopulos kaže da je Evropska komisija jasna kada je reč o otvaranju pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom, ali da je odluka o nastavku evrointegracionog procesa za dve zemlje u rukama zemalja članica.

"Budimo vrlo pažljivi sa Balkanom. Ne dozvolimo da se Balkan rebalkanizuje na način na koji su se stvari tamo ranije dešavale", upozorio je Avramopulos.

Savet EU na sastanku u Luksemburgu u utorak nije uspeo da se dogovori o novim koracima u procesu pristupanja EU.

Odluku o tome da li će i na koji način Skoplje i Tirana otvoriti pristupne pregovore o članstvu trebalo bi da donesu EU lideri koji se 17 i 18. oktobra sastaju u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: