Vođa kavačkog klana osuđen za pokušaj ubistva, kao i "žrtva"

Slobodan Kašćelan (56) iz Kotora, koji slovi za vođu kavačkog kriminalnog klana, osušđen je danas na dve godine i četiri meseca zatvora.

Izvor: Beta

Sreda, 16.10.2019.

13:31

Vođa kavačkog klana osuđen za pokušaj ubistva, kao i
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija

On se tereti za pokušaj ubistva Igora Markovića, dok je Igor Marković (45) osuđen na dve godine zbog pokušaja ubistva Kašćelana.

Sudija je kazao da su krivi jer su pokušali da ubiju jedan drugog, dok je Kašćelan doveo u opasnost živote Dragana Radonjića i Milivoja Šovrana, koji su se nalazili u njegovom društvu.

U presudi se navodi da je 30. aprila 2010. godine u Prčnju kod Kotora, Kašćelan sedeo u "Vili Marija", a da mu je Marković prišao kako bi porazgovarali.

On je ustao, nakon čega su se zajedno udaljili od stola. Potom je Kašćelan naglo skrenuo i iz svog auta izvadio revolver, a onda i Marković pištolj bez fabričkog broja.

Oni su ispalili više metaka u pravcu jedan drugog, a jedan od hitaca koje je ispalio Kašćelan, pogodio je Šovrana u desno rame.

Sudija je kazao da jasno proizilazi da su oni mogli očekivati sukob i bili su u stanju pripravnosti, zbog čega se nisu mogli pozivati na nužnu odbranu.

Optuženi Kašćelan je u završnim rečima kazao da je kritičnog dana branio svoj život. ;Marković je, pak, kazao, da mu je žao što je uopšte došlo do toga i da ni u jednom trenutku nije imao nameru da ugrozi bilo koga.

Kašćelan, koji je uhapšen u Pragu prošle godine, u februaru je izručen Crnoj Gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: