Izrečena prva kazna za lažne vesti

Prekršajni sud moskovskog Horoševskog okruga kaznio je novčanom kaznom izdavačku kuću "Trenutak istine" zbog zloupotrebe medijske slobode.

Izvor: Sputnjik

Utorak, 15.10.2019.

18:50

Izrečena prva kazna za lažne vesti
Ilustracija: Depositphotos/suwannar1981.gmail.com

Kažnjen je njen glavni urednik, saopštila je portparolka suda Marija Makarčuk, a prenosi Sputnjik.

Kako je precizirano, visina novčane kazne za organizaciju iznosi 200.000 rubalja (oko 2.800 evra), dok je kazna za zaposlenog 60.000 rubalja (oko 850 evra).

Makarčukova je istakla da su lica koja su uključena u slučaj bila obaveštena o postupku koji je pokrenuo "Roskomnadzor", ali da se nisu pojavila na sudu.

Član o objavljivanju lažnih vesti pojavio se u Zakonu Ruske Federacije o administrativnim prekršajima u martu.

Ranije nije bilo slučajeva takvog kažnjavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: