Protest Katalonaca u Briselu, pridružio se i Pućdemon

Bivši katalonski lider Karles Pućdemon pridružio se u utorak u Briselu pristalicama katalonske nezavisnosti.

Izvor: B92

Utorak, 15.10.2019.

18:12

Protest Katalonaca u Briselu, pridružio se i Pućdemon
EPA-EFE/ OLIVIER HOSLET

Španija je za Pućdemonom izdala evropski nalog za hapšenje,

Pristalice katalonske nezavisnosti su protestovale ispred Evropske komisije zbog presude dvanaestorici katalonskih separatista.

"Treba nam podrška evropskih demokrata zato što se ova kriza tiče evropske demokratije i kvaliteta evropske demokratije. To nije katalonsko, regionalno ili špansko pitanje", rekao je Pućdemon, prenosi AP.

Vrhovni sud Španije juče je osudio devet katalonskih separatista na kaznu zatvora od 9 do 13 godina zbog njihove uloge u neuspelom proglašavanju nezavisnosti 2017, dok je troje preostalih optuženih proglašeno krivim samo za neposlušnost i nisu dobili zatvorske kazne.

Bivši potpredsednik katalonske vlade Oriol Honkures osuđen je na 13 godina zatvora zbog pobune i zloupotrebe javnih fondova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: