"Amerika upala u loš položaj"

Šef Pentagona Mark Esper izjavio je da je vojska SAD u Siriji upala u veoma loš položaj budući da se nalaze između sirijskih i turskih snaga, prenosi Sputnjik.

Izvor: Sputnjik

Ponedeljak, 14.10.2019.

08:30

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Sirijske snage se kreću ka severu, a turske koji samo što su ušle na sever te arapske republike.

Esper je pritom istakao da Amerika nije pristala da ratuje protiv Turaka da bi na taj način zaštitila Kurde.

S tim u vezi on je rekao da SAD ne raspolažu dovoljnim brojem trupa u regionu kako bi zaustavile potencijalni napad turske vojske.

Podsetimo, prethodno su američke vlasti saopštile da će povući oko 3.000 vojnika iz Sirije, a kako su prenosili mediji, glavni vojni kontingent trebalo bi da napusti Siriju u narednim danima.

Inače, Turska je pokrenula vojnu operaciju na severu Sirije sa ciljem da se stane na put, kako tvrde iz Ankare, stvaranju terorističkog koridora duž tursko-sirijske granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: