Australija krivi Tursku za bekstvo džihadista

Australijska ministarka spoljnih poslova Maris Pejn rekla je danas da je jedino Turska odgovorna za bekstvo boraca Islamske države iz zatvora u Siriji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.10.2019.

08:13

Australija krivi Tursku za bekstvo džihadista
Ilustracija: Getty images/ Michael Dodge

Pejn je govorila u australijskom Senatu nakon što su stotine boraca Islamske države i njihovih članova porodica juče pobegle iz pritvorskog centra usled borbi tuskih snaga s Kurdima.

Opozicioni poslanici tvrde da je turska ofanziva u Siriji omogućena odlukom Bele kuće da povuče američke vojnike iz severne Sirije. Šefica diplomatije nije, međutim, okrivila i SAD.

"Turska je u potpunosti odgovorna za akcije svoje vojske i paravojnih formacija koje rade za nju", navela je Pejn. Ona je dodala da je Turska "odgovorna i za humanitarnu patnju izazvanu njenim vojnim operacijama", kao i za bekstvo džihadista iz zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: