Procene agencija: Konzervativni profesor prava novi predsednik Tunisa

U drugom krugu predsedničkih izbora u Tunisu ubedljivo je pobedio konzervativni profesor prava Kais Said kog su podržali islamisti.

Izvor: B92

Nedelja, 13.10.2019.

22:36

Procene agencija: Konzervativni profesor prava novi predsednik Tunisa

Prema procenama koje su objavile agencije za istraživanje javnog mnjenja Sigma konsil i Emrod konsalting, Said je osvojio između 72 i 77 odsto glasova, a njegov rival, tajkun Nabil Karui koji je veći deo kampanje proveo u zatvoru između 23 i 27 odsto.

Dve agencije su objavile procene pošto su tokom dana anketirale nekoliko hiljada ljudi u različitim izbornim jedinicama.

Po objavljivanju procena, Saidove pristalice su ushićeno slavile na glavnom bulevaru u Tunisu, iako se zvanični rezultati ne očekuju pre utorka.

Said (61), nezavisan autsajder kog je podržala umerena islamistička stranka Enahda, pobednica prošlonedeljnih parlamentarnih izbora, obećao je da će više vlasti dati mladima i lokalnim vladama.

Novi predsednik imaće težak zadatak pošto se Tunis bori s problemom stvaranja radnih mesta, oživljavanja turizma i prevazilaženja povremenog nasilja ekstremista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: