Izetbegović podržao akciju "Izvor mira": Turska je na to bila prisiljena

Predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsednik SDA Bakir Izetbegović istakao je da je Turska bila prisiljena na operaciju "Izvor mira".

Izvor: Anadolija

Nedelja, 13.10.2019.

19:51

Izetbegović podržao akciju
Foto: EPA-EFE/ALAA BADARNEH

"Turska je bila prisiljena na ovu akciju, činjenice i brojke to potvrđuju. Teroristička organizacija PKK je u proteklim decenijama ubila desetine hiljada turskih vojnika, policajaca i civila. A, zatim je u proteklih par godina proterala iz pogranične zone u kojoj se sada odvija operacija 'Izvor mira' stotine hiljada sirijskih Arapa", rekao je Izetbegović u izjavi za agenciju Anadolija.

Izetbegović je izrazio nadu da će operacija trajati kratko i da će doneti minimum žrtava.

"Turska ima pravo da brani svoju sigurnost, teritorijalni integritet, da rešava pitanje izbeglica. Sirijci imaju pravo da se vrate svojim domovima iz kojih su nasiljem isterani", naglasio je Izetbegović.

Oružane snage Turske (TSK) i Sirijska nacionalna vojska (SNA) u sredu, 9. oktobra, pokrenule su operaciju "Izvor mira", čiji je cilj da se uspostavi mir i sigurnost u regiji i da se uništi koridor koji teroristi YPG/PKK-a nameravaju da uspostave južno od granice s Turskom, piše agencija Anadolija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: