Članovi CIK-a zadržani na lečenju, policija ne dozvoljava nikome da priđe Infektivnoj klinici

Devet zvaničnika CIK-a zadržani su na daljem lečenju na Infektivnoj klinici KBCK, javlja portal koha.net.

Izvor: Beta

Nedelja, 13.10.2019.

16:52

Članovi CIK-a zadržani na lečenju, policija ne dozvoljava nikome da priđe Infektivnoj klinici
Ilustracija: Depositphotos/vilevi

Prethodno su prištinski mediji javili da se 26 zvaničnika CIK-a žalilo na zdravstvene probleme kao što su svrab i crvenilo oko očiju nakon otvaranja koverti pristiglih u petak iz Srbije.

Prištinska agencija Kosovapress prenela je izjavu posmatrača brojanja iz NVO Gremin, Špetima Šujakua koji je bio pored zvaničnika CIK-a kada je počelo otvaranje koverti.

"Kada su ove koverte bile otvorene imale su vrlo težak miris. Neki zvaničnici CIK-a koji su otvarali koverte i imali fizički kontakt sa njima počeli su da reaguju, neki su imali crvenilo ruku, svrab i neke znakove oko očiju. Tada je glavni zvaničnik Besnik Bužala doneo odluku da obustavi proces na neodređeno vreme, dok se sadržaj paketa ne proveri", rekao je on.

Svi zvaničnici CIK-a su prebačeni prvo u Centar porodične medicine u Prištini, a posle toga neki su prebačeni na Infektivnu kliniku i Urgentni centar KBC Kosova.

Prištinska televizija KTV prenosi da policijske snage ne dozvoljavaju nikome da priđe Infektivnoj klinici.

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je za KTV da policija poseduje informacije o trovanju, ali je za detalje u ovoj fazi preporučila medijima da se jave CIK-u i zdravstvenim ustanovama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: