"Rano je da bi se izgovarala reč bojkot"

Maja Gojković kaže da je rano da bi se izgovorarala reč bojkot i da veruje da će veliki broj partija izaći na izbore u martu naredne godine.

Izvor: B92

Nedelja, 13.10.2019.

15:25

Ilustracija: EPA-EFE/ Armando Babani

Predsedsednica Parlamenta Srbije je na konferenciji povodom otvaranja 141. skupštine Interparlamentarne unije rekla da se nada da će u novembru u drugoj rundi razgovora uz posredstvo Parlamenta Evropske unije učestvovati sve stranke koje imaju određenu političku snagu iako neke od njih bojkotuju rad Parlamenta Srbije.

U drugoj rundi razgovora biće reči o medijima i atmosferi u Skupštini.

"Kao što vidite, čitava međunarodna zajednica bez obzira da li je Evropski parlament u pitanju ili su u pitanju neke druge parlamentarne organizacije smatraju da je jedino pravo mesto za razgovor svake vrste i rešavanje bilo kakvih nesuglasica upravo u parlamentu i da samo dijalog može da dođe do zajedničkog cilja", rekla je Gojković.

Ona je dodala da je u svakom trenutku "potpuno otvorena" da razgovara sa poslanicima koji trenutno bojkotuju rad kako bi videli šta mogu da urade da unaprede rad Parlamenta pred kraj trenutnog saziva s obzirom da su izbori u martu naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: