Erdogan obećava: Vratićemo što više izbeglica u granični koridor

Suočen sa međunarodnom kritikom zbog vojne intervencije u Siriji, Erdogan je izjavio da će vratiti što više izbeglica u granični koridor koji će napraviti.

Izvor: B92

Petak, 11.10.2019.

15:36

Erdogan obećava: Vratićemo što više izbeglica u granični koridor
EPA-EFE/ STR

"Obnovićemo područje za milion ljudi, za one koji žele da se vrate u svoju zemlju, a nemaju dom u koji bi mogli da se vrate'', rekao je Erdogan članovima svoje vladajuće stranke Partije pravde i razvoja (AKP) nakon čega je dobio veliki aplauz.

Turska je u sredu poslala svoju vojsku na sever Sirije nakon što je saopštila svoj plan o stvaranju "tampon zone" koja bi potisnula kurdske ekstremiste i potencijalno dopustila povratak u Siriju nekim od 3,6 miliona sirijskih izbeglica.

Turska ofanziva je pokrenuta nako što je predsednik SAD Donald Tramp naredio povlačenje američkih snaga sa severa Sirije, što je odluka koju kritikuju širom sveta, pa čak i njegova Republikanska stranka, navela je američka agencija.

"Hej, Evropska unijo", rekao je juče Erdogan i dodao: "Urazumite se. Ponavljam: ne zovite ovo invazijom, ona to nije. Ako nastavite, otvorićemo kapije i poslaćemo vam 3,6 miliona izbeglica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: