Kovanje zavere, lažne izjave: Uhapšena dvojica biznismena bliska Đulijaniju

Dvojica biznismena sa Floride, koji imaju veze sa Rudijem Đulijanijem, advokatom predsednika Trampa, uhapšena su zbog kršenja pravila finansiranja kampanje.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2019.

17:22

Kovanje zavere, lažne izjave: Uhapšena dvojica biznismena bliska Đulijaniju
Foto: Nomadsoul1/depositphotos/Ilustracija

Ona je rezultirala donacijom u iznosu od 325.000 dolara Odboru za političku akciju koji podržava Trampov reizbor.

Lev Parnas i Igor Fruman uhapšeni su na osnovu optužnice po četiri tačke koje uključuju optužbe za kovanje zavere, davanje lažnih izjava Saveznoj izbornoj komisiji i falsifikovanje evidencije, preneo je AP.

Podaci pokazuju da su oni koristili elektronske transfere pravnog lica koje su kontrolisali da bi dali donaciju od 325.000 dolara Saveznoj izbornoj komisiji.

Prema podacima koji su postali javni u sklopu javne tužbe, pravno lice za koje je prijavljeno da je uradilo transakciju nije istinski izvor novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: