Uginula živina pluta Bojanom; uložen protest Albaniji

Vlada Crne Gore je uputila protest Vladi Albanije zbog "ekoloških akcidenta" u pograničnom vodotoku reke Bojane.

Izvor: Beta

Četvrtak, 10.10.2019.

16:28

Uginula živina pluta Bojanom; uložen protest Albaniji
Ilustracija: Depositphotos/ Alexander Mils

Uginula živina danima pluta donjim tokom te reke koja teče i kroz Albaniju.

Vlada Crne Gore "u skladu sa dobrosusedskom politikom, pozivajući na zajedničku brigu o resursima, u konstantnoj komunikaciji sa albanskom stranom, dosledno insistira na primeni svih međunarnodnih konvencija", piše u saopštenju.

Crna Gora je zato obavezna da obavesti međunarodne partnere, "što će biti urađeno u hitnom službenom postupku".

Građani su prijavili da se u reci Bojani, prema Adi Bojani, nalazi veći broj kesa sa uginulom živinom.

Direktorka Uprave za bezbednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković je, posle obilaska terena, istakla juče da sve ukazuje na to da je reč o prekograničnom problemu, pošto u širem području na crnogorskoj strani nema farmi živine.

"Rezultati laboratorijskih analiza uzoraka pokazali su da živina nije bila zaražena nekom bolešću koja se može preneti na ljude, ali jeste izolovana salmonela koja ima uticaj na živinu i od koje su najverovatnije kokoške uginule", kazala je Dakovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: