Vučić danas sa Ramom i Zaevim u Novom Sadu

Predsednik Vučić sastaće se danas u Novom Sadu sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevim i Edijem Ramom, saopšteno je iz Predsedništva Srbije

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2019.

07:50

Vučić danas sa Ramom i Zaevim u Novom Sadu
FOTO: TANJUG/INSTAGRAM PREDSEDNISTVO SRBIJE/bg

Kako je najavljeno, sastanak će biti održan u Oficirskom paviljonu Petrovaradinske tvrđave. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da će sa premijerima Severne Makedonije i Albanije razgovarati o uklanjanju barijera u slobodnom protoku roba i usluga između tri države, takozvanom "malom šengenu".

On je ocenio da je u pitanju "epohalna ideja" koja je dobila "pun konsenzus" premijera Severne Makedonije i Albanije.

"Shvatili smo da smo pojedinačno mali i slabi ali ako se ujedinimo po pitanju ekonomskih sloboda, ako izlazimo kao blok prema Evropskoj uniji i drugima, verujem da će naša snaga biti neuporedivo veća.

Hoćemo ekonomski dublje da se povezujemo, time bismo dramatično uvećali nivo investicija, takvo okruženje gde bismo imali punu slobodu kretanja, prometa i usluga, podiglo bi sve nas i za to sam naišao na punu otvorenost Rame i Zaeva", kazao je predsednik Srbije.
View this post on Instagram

Predsednik Vuèiæ o znaèaju susreta u Novom Sadu.

A post shared by Aleksandar Vuèiæ (@buducnostsrbijeav) on

View this post on Instagram

Noæna šetnja novosadskim ulicama.

A post shared by Aleksandar Vuèiæ (@buducnostsrbijeav) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: