DSK načelno pristao na koaliciju sa Samoopredeljenjem

Kandidat Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, izjavio je da se DSK Ise Mustafe načelno složio da formiraju zajedničku postizbornu koaliciju.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.10.2019.

07:40

DSK načelno pristao na koaliciju sa Samoopredeljenjem
EPA-EFE/Stringer

O tome će, potvrdio je, razgovarati danas.

"U principu su se složili da uđu u koaliciju sa nama. Na sastanku sa Mustafom i kandidatkinjom za premijera Demokratskog saveza Kosova, Vjosom Osmani, razgovaraćemo Besnik Besljimi i ja", rekao je Kurti, prenela je prištinska Gazeta Expres.

Kurti je kazao da na tom sastanku neće biti reči o sastavu vlade, jer je, prema njegovim rečima, kosovski ustavni sud bio jasan kada je saopštio da je pitanje formiranje vlade u nadležnosti pobedničke stranke.

Ili će, kazao je lider Samoopredeljenja, njegova stranka formirati vladu ili će se ići ponovo na izbore.

Uveren je da sa DSK-om neće biti teškoće u pregovorima, te podsetio da su, dok su obe stranke bile u opoziciji tokom proteklih godinu i po dana, imali veoma dobru saradnju.

"A sada kada imate i potvrdu građana ta saradnja je i obavezna i racionalna", rekao je lider Samoopredeljenja i dodao da će razgovore sa DSK-om početi o programima i projektima, pa tek onda o odgovornosti i pozicijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: