Tramp: Premestili smo "Bitlse" na sigurnu lokaciju

Donald Tramp je izjavio da je SAD premestila na nepoznatu lokaciju neke od najopasnijih boraca Islamske države, koji su bili zarobljeni na severu Sirije.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2019.

07:00

Tramp: Premestili smo
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS / POOL

Američki predsednik je objavio na svom Tviter nalogu da su takozvani "Bitlsi" premešteni na nepoznatu lokaciju kako bi mogli da ih "drže na oku" dok traje turski vojni upad na to područje. Reč je o dvojici ekstremista Aleksandu Kotiju i El Šafiju Elšeiku, navodi "Gardijan".

Turske trupe napale su severnu Siriju kako bi potisnule kurdske borce na koje ona smatra teroristima, prenosi Rojters.

Kurde podržavaju SAD i oni su, kako se navodi, u martu zauzeli poslednju teritoriju pod kontrolom militanata iz Islamske države.

Kako se navodi, Kurdi takođe drže hiljade boraca Islamske države u zatvorima, te je postojala zabrinutost da bi oni mogli biti oslobođeni ako kurdske snage ostave svoje položaje.

Kako se navodi, Tramp nije rekao koliko je militanata prebačeno sa severa Sirije, niti na kojoj lokaciji se sada nalaze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: