Poginula dva civila i jedan borac Sirijskih demokratskih snaga

Dvoje civila je poginulo, a još dvoje je ranjeno prilikom napada turske vojske na mesto Ras Elajn, na severu Sirije.

Izvor: Sputnjik

Sreda, 09.10.2019.

18:50

Poginula dva civila i jedan borac Sirijskih demokratskih snaga
Foto: EPA-EFE/ Str

To je saopštio Centar za koordinaciju vojnih operacija Sirijskih demokratskih snaga, prenosi Sputnjik.

Prema navodima predstavnika kurdskih snaga, Turska je napala i gradove Darbasija, Malikija, Kamišli u provinciji Hasaka, kao i gradove Tel Abjad i Ajn Isa u Raki.

Pored toga, dodaju Kurdi, napad je izveden i na dalekovode i na vodovodnu stanicu koja pijaćom vodom snabdeva grad Hasaku.

U međuvremenu je sirijska državna televizija saopštila i da su napadi Turske obustavljeni, kao i da se trenutno uklanjaju betonski blokovi koji su razmešteni na sirijsko-turskom graničnom prelazu, piše Sputnjik.

Prema nepotvrđenim informacijama, mediji su preneli da su Kurdi, nakon turskog napada, ispalili šest raketa na turski grad Nisajbin.

Sirijska opservatorija za ljudska prava je navela da je jedan borac Sirijskih demokratskih snaga (SDF) predvođenih Kurdima poginuo, a da ih je šestoro ranjeno, navodi Asošiejted pres.

Grupa kurdskih aktivista Rodžava medija centar potvrdila je da je jedan pripadnik SDF, dosadašnjih saveznika SAD, poginuo u pograničnom sirijskom mestu Ras al-Ajn.

SDF su saopštile da su turski vazdušni napadi bili i do 50 kilometara od granice i da je gađano 16 njihovih položaja.

Portparol SDF Mustafa Bali rekao je da turski avioni gađaju "civilne oblasti" na severu Sirije i da izazivaju "ogromnu paniku" u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: