Tramp sprečio svedočenje ambasadora u istrazi o opozivu

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa sprečila je ambasadora SAD u EU Gordona Sondlenda da svedoči u istrazi Predstavničkog doma SAD o opozivu Trampa.

Izvor: B92

Utorak, 08.10.2019.

17:36

Tramp sprečio svedočenje ambasadora u istrazi o opozivu
Ilustracija: EPA-EFE/PETER FOLEY

Sondlend je trebalo da ima sastanak iza zatvorenih vrata sa osobljem tri odbora koje predvode demokrate u Predstavničkom domu, o njegovoj eventualnoj ulozi u naporima Trampa da podstakne Ukrajinu da sprovede istragu o sinu bivšeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena, političkog rivala Trampa.

Sondlend je navodno pristao da svedoči bez sudskog poziva, prenosi Rojters.

Ali, kako navodi BBC, dobio je uputstvo od Stejt departmenta da se ne pojavi u Predstavničkom domu.

Tramp je rekao da bi Sondlend svedočio pred "kengurskim sudom".

"Voleo bi da pošaljem ambasadora Sondlenda, veoma dobrog čoveka i velikog Amerikanca, da svedoči, ali nažalost, on bi svedočio pred potpuno kompromitovanim kengurskim sudom, u kojem su prava republikanaca oduzeta, a prave činjenice nisu dozvoljene za javnost...", naveo je Tramp na Tviteru.

Rojters navodi da se predstavnici Bele kuće i Stejt departmenta za sada nisu oglasili tim povodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: