Čile pozvao delegaciju Prištine na skupštinu Interpola

Čile, domaćin godišnje skupštine Interpola koja počinje 15. oktobra, u poslednji čas je odobrio učešće delegacije tzv. Kosova na ovom skupu, saznaje RTS.

Izvor: RTS

Utorak, 08.10.2019.

15:30

Čile pozvao delegaciju Prištine na skupštinu Interpola
EPA: WALLACE WOON

Čileanske vlasti odobrile su učešće delegaciji Prištine na Generalnoj skupštini Interpola, koja se od 15. do 18. oktobra održava u čileanskoj prestonici.

Prošlogodišnji pokušaj Prištine da tzv. Kosovo postane punopravni član Interpola bio je neuspešan, jer ova inicijativa nije dobila potrebnu većinu glasova.

Ranije je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naglasio da od prošle generalne skupštine Interpola u Dubaiju, na kojoj nije prihvaćen taj zahtev, nije došlo ni do kakvih promene, koja bi uticala na promenu odluke o prijemu Kosova.

Podsetio je i da bi eventualni prijem doveo do politizacije te profesionalne policijske organizacije, a da bi jedna od dalekosežnih posledica bila i raspisivanje poternica na osnovu političkih, a ne policijskih kriterijuma.

Uskoro opširnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: