Mediji: Turska izvela napad iz vazduha u Siriji VIDEO

Turska avijacija izvela je napad na bazu kurdskih Sirijskih demokratskih snaga u sirijskoj provinciji Hasaka, saopštila je televizija „Majadin“.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 07.10.2019.

21:44

Mediji: Turska izvela napad iz vazduha u Siriji VIDEO
Ilustracija: EPA/CARSTEN REHDER

„Turski avioni izveli su napad na štab kurdskih snaga u predgrađu grada El Malikija u provinciji Hasaka na severoistoku Sirije“, javlja televizija.

Agencija TASS javlja da još uvek nema informacija o poginulim i povređenim među Kurdima.

Arapski mediji objavili su zasad nepotvrđen prvi video-snimak napada turskih lovaca na kurdske snage.

Sirijska državna televizija „Ihbarija“ takođe je saopštila o turskom napadu na kurdske snage u selu Tel Tavil u blizini El Malikije.

Televizija al-Majadin, na koju se TASS poziva, navodi da su turski avioni celog dana nadletali pogranični prostor da bi tek večeras napali.

Ranije je Sirijske demokratske snage javile da su se američke snage povukle sa granice sa Turskom na severu Sirije, kršeći sporazume postignute sa kurdskim saveznicima. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan takođe je izjavio da američka vojska napušta teritorije na severu Sirije, gde Turska planira da izvede vojnu operaciju protiv kurdskih snaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: