Albanci neće u Komisiju

Albanaci su odbili su da učestvuju u međuetničkoj Komisiji za utvrđivanje okolnosti pogibije Dašnima Hajrulahua.

Izvor: B92

Subota, 15.01.2005.

18:27

Default images

To su u subotu potvrdili politički predstavnici Albanaca sa juga Srbije. Gradonačlenik Preševa i predsednik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi, agenciji Beta je rekao da je u petak dobio pismeni poziv za uključenje predstavnika Albanaca u Komisiju, koji mu je uputio potpredsednik Koordinacionog tela za Preševo Bujanovac i Medveđu, Ninoslav Krstić.

Halimi je rekao i da je razgovarao sa predsednikom Skupštine opštine Preševo i liredom Demokratske partije Albanaca Ragmi Mustafom, i da su se dogovorili da nema potrebe da učestvuju radu Komisije koja bi trebalo da ispita okolnosti pogibije 16-godišnjeg dečaka. Odluku da ne učestvuju u radu Komisije doneli su i predsednik Demokratske unije doline Skender Destani, kao i predsednik Pokreta za demokratski progres Orhan Redžedpi.

Podsetimo, Hajrulahu je poginuo 8. januara kod sela Miratovac pri ilegalnom prelasku granice izmedju SCG i Makedonije, nedaleko od sela Miratovac, u opštini Preševo. Njega je jednim hicem pogodio graničar Vojske SCG.

Inače, sednica SO Preševo zakazana je za sredu, a kako je najavljeno njoj će prisustvovati i najviši zvaničnici vojske i policije na jugu Srbije, zajedno sa predsednikom Koordinacionog tela Nebojšom Čovićem. Sednica će biti posvećena bezbednosnoj situaciji na jugu Srbije posle poginije dečaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: