"Građani zastrašivani tokom predizbornog procesa"

Predsednik Kosova Hašim Tači je rekao da su pre kosovskih izbora tamošnji građani "zastrašivani tokom predizbornog procesa".

Izvor: B92

Petak, 04.10.2019.

18:02

Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Tači je od posmatračke misije Evropske unije zatražio da u nedelju 6. oktobra, na dan prevremenih parlamentarnih izbora, budu na severu Kosova.

Na sastanku s delegacijom posmatračke misije EU, s poslanicom Evropskog parlamenta Violom fon Kramon-Taubadel na čelu, Tači je zahvalio zbog njihovog doprinosa pripremanju izbora na Kosovu, kao i zbog podrške EU jačanju institucija i demokratskih načela na Koosvu, saopštio je njegov kabinet.

Tači je ocenio da je "Kosovo uspostavilo tradiciju slobodnih, pravičnih i demokratskih i cenjenih izbora, kao i kulturu prihvatanja rezultata izbora". Šefica posmatračke misije Fon Kramon-Taubadel je zatražila da kosovske institucije uzmu u obzir preporuke koje im je ta misija dala i koje će im dati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: